Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Lauwe schotse zalm met gebakken asperges

Aantal personen: 4

Ingrediënten

20 asperges
400 gr Schotse zalm
koriander
zout
suiker
olijfolie
2 dl room
1 bosje fijngehakte dille
2 fijngesnipperde sjalotjes
witte wijn

Bereiden

Schil de asperges en snijd ze in gelijke stukjes.
Bak ze in de olijfolie aan en kruid met zout en suiker.
Snijd de zalm in fijne plakjes.
Verdeel de gare asperges over de borden en leg er de plakjes
zalm op.
Blus de bakpan met een glas witte wijn, leg er de gesnipperde
sjalotjes in en laat het vocht volledig inkoken.
Voeg daarna de room toe, laat de saus verder koken tot de
gewenste dikte is bereikt en breng op smaak met koriander,
zout en suiker.
Doe er tenslotte de dille bij en giet de saus dan over de
zalm.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw uit de oven
Geroosterde zalm met groene aspergesalade
Roodbaars met tomaten
Snel visgerecht
Tongrolletjes met groene saus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes