Hak de knoflook fijn.
Rasp de gember.
Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd hem in
flinterdunne reepjes.
Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in ringetjes en bak die
met de knoflook, de gember en de rode peper 3 minuten in de
olie.
Voeg de ketjap en de gembersiroop toe.
Haal de makreelfilets door het gembermengsel en leg ze in een
magnetronschaal.
Leg tussen de makreelfilets een stukje citroen en schep de
rest van het gembermengsel erop.
Strooi de kokos erover.
Zet de schaal in de magnetron en laat de vis in 6 minuten op
de hoogste
stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden.
Draai de schaal tussentijds tweemaal een kwart slag.
Strooi er tenslotte de selderij over.
Lekker met gekookte aardappelen en een frisse salade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |