Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Makreel met kruisbessen (voor 4 personen)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

225 g rode of groene kruisbessen
15 g boter
4 schoongemaakte verse (kleine) makrelen
zout en peper
citroensap naar smaak; 1 eiwit, geklopt
eventueel honing en/of fijngehakte munt

Bereiden


  1. Verwarm de oven voor op 125°C.
  2. Verwijder steekjes en stekeltjes van de bessen.
  3. Smelt de boter in een ovenbestendige lage pan, voeg de bessen toe.
  4. Plaat een deksel op de pan smoor de bessen op laag vuur.
  5. Laat de bessen 3-5 minuten pruttelen, plaats de pan 20-30 minuten in de oven.
  6. Bestrooi de vis van binnen en buiten met zout, peper en citroensap.
  7. Maak 3-4 diagonale sneetjes aan beide zijden van vis.
  8. Gril de vis 15-20 minuten tot het visvlees gaar is.
  9. Pureer en zeef de kruisbessen.
  10. Klop het eiwit erdoor en verwarm de puree langzaam. (Voeg desgewenst likje honing en/of fijngehakte munt toe.)
  11. Dresseer de vis op verwarmde borden met een lepel kruisbespuree ernaast.
  12. Lekker met nieuwe aardappeltjes.

Recept van Alma Huisken in het AD

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gemarineerde haring
Zalmforel
Zalm op Afrikaanse wijze gemarineerd, geserveerd met samosa vangarnalen
Kabeljauwschotel met tomaten-yoghurtsaus
Gegratineerde kabeljauw moten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes