Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mihoen met garnalen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

150 gr mihoen
16 ongepelde gamba's
bakolie
2 sjalotjes of 1 kleine ui
4 teentjes knoflook
4 eetlepel chilisaus
2 eetlepels tomatenketchup
4 eetlepels Nam Pla (Thaise vissaus)
1 eetlepel palm- of rietsuiker
200 gr paprika
300 gr prei
1 mespuntje cayennepeper
zout
250 gr sojascheuten
3-4 eetlepels fijngehakte bieslook

Bereiden

Giet kokend water op de mihoen, laat hem 3-4 minuten wellen en
laat hem in een vergiet uitlekken.
Pel de gamba's en verwijder de darmpjes.
Verhit 3-4 eetlepels olie In een wok en roerbak de mihoen
goudbruin.
Laat hem weer in een vergiet uitlekken en zet hem tot het
gebruik opzij.
Pel en snipper de sjalotjes en de teentjes knoflook
Snijd De paprika in kleine reepjes en de prei in ringetjes van
1 cm.
Verhit nog wat olie in de wok en fruit de sjalotjes
glazig.
Voeg de knoflook toe, bak die kort mee en roer het met de
chilisaus, de tomatenketchup en de Nam Pla los.
Breng op smaak met de palmsuiker, de cayennepeper en wat
zout.
Voeg de paprika en de prei toe en bak even door.
Voeg vervolgens de gamba's toe en bak nog eens 2-3 minuten
door.
Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt.
Schep tot slot de mihoen door de saus, laat het gerecht door
en door warm worden en doe het over in een voorverwarmde
schaal.
Garneer het gerecht met de sojascheuten en de bieslook.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Ovenschotel met koolvis en courgette
Zalm omelet met tomaat en olijven
Aïoli
Vis uitTahiti
Catalaanse visstoofpot

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes