Giet kokend water op de mihoen, laat hem 3-4 minuten wellen en
laat hem in een vergiet uitlekken.
Pel de gamba's en verwijder de darmpjes.
Verhit 3-4 eetlepels olie In een wok en roerbak de mihoen
goudbruin.
Laat hem weer in een vergiet uitlekken en zet hem tot het
gebruik opzij.
Pel en snipper de sjalotjes en de teentjes knoflook
Snijd De paprika in kleine reepjes en de prei in ringetjes van
1 cm.
Verhit nog wat olie in de wok en fruit de sjalotjes
glazig.
Voeg de knoflook toe, bak die kort mee en roer het met de
chilisaus, de tomatenketchup en de Nam Pla los.
Breng op smaak met de palmsuiker, de cayennepeper en wat
zout.
Voeg de paprika en de prei toe en bak even door.
Voeg vervolgens de gamba's toe en bak nog eens 2-3 minuten
door.
Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt.
Schep tot slot de mihoen door de saus, laat het gerecht door
en door warm worden en doe het over in een voorverwarmde
schaal.
Garneer het gerecht met de sojascheuten en de bieslook.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |