Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mosselen in champignon-roomsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

35 gr boter
1 dl droge witte wijn
500 gr uit de schelpen genomen gekookte mosselen
2 eetlepels cognac
3 eetlepels citroensap
150 gr in plakjes gesneden champignons
1 dl slagroom
zout, peper
2 dl visbouillon of kookvocht van de mosselen
35 gr bloem

Bereiden

Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door.
Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de visbouillon
en de witte wijn toe tot een dikke saus is ontstaan.
Roer de slagroom, de cognac en het citroensap door de saus en
voeg de champignons toe.
Zet het vuur laag en laat de champignonsaus 5 minuten zachtjes
koken.
Roer de mosselen door de saus en verwarm deze even mee.
Breng het gerecht op smaak met wat zout en peper.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegratineerde mosselen II
Witte zalmfilet met prei
Gevulde visrolletjes
Plukfisk uit Denemarken (kabeljauw met mosterdsaus)
Botervis met prei-pestosaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes