De mosselen wassen en uitzoeken. De groenten snijden: witlof in boogjes , winterwortels in reepjes. De tijm wassen. De pan in laagjes opbouwen, met groenten, mosselen, tijmtakje en wat peperkorrels. Tot slot het bier erbij schenken. De pan afdekken, op hoog vuur zetten en snel aan de kook brengen. De mosselen 15 minuten koken en af en toe omschudden of met een schuimspaan af en toe omleggen. Alle schelpen moeten open zijn. Onder tussen de aardappelen schoonboenen en in parten snijden. Deze met schil goudbruin frituren in olie van 175 gr. ( of eerst 5 minuten voorfrituren bij 150 graden, dan snel goudbruin bakken bij 180 graden).
Voor de mosterd mayonaise:
een sausje roeren van mosterd, mayonaise en 1 eetlepel citroenrasp. Lekker bij de frieten, maar ook bij de mosselen.
Serveren met ijskoud mineraalwater vermengd met vers citroensap of witbier met een stukje citroen erin.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |