Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Nieuw-Zeelandse kreeftcocktail

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Per persoon:
150 gr koude gekookte kreeft
1/2 geschilde kiwi
2 eetlepels mayonaise
zout, versgemalen peper, kerriepoeder
whisky, room, azijn, citroensap
een paar blaadjes ijsbergsla

Bereiden

Breng de mayonaise op smaak met een scheutje azijn, enkele
druppels citroensap en een scheutje whisky.
Voeg een snufje zout en wat versgemalen peper toe.
Breng de saus op kleur en maak haar pittig met kerriepoeder
naar smaak.
Is de saus iets te gekruid, verzacht haar dan met dunne of
geklopte, ongesuikerde, room.
Snijd het kreeftenvlees en het kiwifruit in stukjes.
Neem een ruime glazen coupe, maak er een bedje van ijsbergsla
in en leg daar het kreeft-kiwimengsel op.
Bedek het geheel met de saus en versier de cocktail door op de
rand van de coupe een schijfje citroen en een rood stukje
kreeft te steken.
Serveer er warme toast van witbrood en roomboter bij.

U kunt de kreeft desgewinst vervangen door koude gekookte
zalm, krab of stukjes kip.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauwfilet met kruidenboter 2
Tahoe met garnalen en Chinese paddestoelen
Geroosterde zalm met citroenpasta
Scholrolletjes met mosterdsaus
Tonijnburgers

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes