Breng de mayonaise op smaak met een scheutje azijn, enkele
druppels citroensap en een scheutje whisky.
Voeg een snufje zout en wat versgemalen peper toe.
Breng de saus op kleur en maak haar pittig met kerriepoeder
naar smaak.
Is de saus iets te gekruid, verzacht haar dan met dunne of
geklopte, ongesuikerde, room.
Snijd het kreeftenvlees en het kiwifruit in stukjes.
Neem een ruime glazen coupe, maak er een bedje van ijsbergsla
in en leg daar het kreeft-kiwimengsel op.
Bedek het geheel met de saus en versier de cocktail door op de
rand van de coupe een schijfje citroen en een rood stukje
kreeft te steken.
Serveer er warme toast van witbrood en roomboter bij.
U kunt de kreeft desgewinst vervangen door koude gekookte
zalm, krab of stukjes kip.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |