Was de mosselen. Verwijder schelpen die kapot zijn, ook als er op getikt wordt. Doe alle overige ingrediënten in een diepe braadpan en laat 10 min zachtjes trekken. Voeg de mosselen toe, waarbij je erop let dat ze niet te hoog op elkaar worden gestapeld, anders garen ze niet goed. Doe een deksel op de pan en kook de mosselen gaar in 12-15 min, tot de schelpen openstaan. Verwijder de schelpen die dicht blijven. Schep de mosselen met saus in diepe kommen of borden en geef er geroosterd brood bij om in de saus te dopen.
Tip: Citroengras, ook wel te koop als sereh bij de Indische toko, is meestal bij AH te vinden in de koeling bij de groenten. Vaak wordt alleen het dikke uiteinde gebruikt, dat eerst wordt gekneusd om zo veel mogelijk smaak af te geven. De sprieten kunnen ook worden gebruikt als geurige spies;bijvoorbeeld voor garnalen.
Tip: u kunt de mosselen af en toe ook voorzichtig omscheppen met een schuimspaan. Dan weet u zeker dat ze allemaal goed gaar zijn.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |