Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Oosterse mosselen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kg mosselen
2 stengels citroengras, de dikke uiteinden gekneusd
1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
300 ml water of visbouillon
3 tenen knoflook, in plakjes
1 middelgrote ui,grof gehakt
1 eetl verse geraspte gember
1 Spaanse peper, van zaden ontdaan, in reepjes
2 eetl vissaus
2 eetl suiker
2 eetl verse koriander om te garneren

Bereiden

Was de mosselen. Verwijder schelpen die kapot zijn, ook als er op getikt wordt. Doe alle overige ingrediënten in een diepe braadpan en laat 10 min zachtjes trekken. Voeg de mosselen toe, waarbij je erop let dat ze niet te hoog op elkaar worden gestapeld, anders garen ze niet goed. Doe een deksel op de pan en kook de mosselen gaar in 12-15 min, tot de schelpen openstaan. Verwijder de schelpen die dicht blijven. Schep de mosselen met saus in diepe kommen of borden en geef er geroosterd brood bij om in de saus te dopen.

Tip: Citroengras, ook wel te koop als sereh bij de Indische toko, is meestal bij AH te vinden in de koeling bij de groenten. Vaak wordt alleen het dikke uiteinde gebruikt, dat eerst wordt gekneusd om zo veel mogelijk smaak af te geven. De sprieten kunnen ook worden gebruikt als geurige spies;bijvoorbeeld voor garnalen.
Tip: u kunt de mosselen af en toe ook voorzichtig omscheppen met een schuimspaan. Dan weet u zeker dat ze allemaal goed gaar zijn.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Inktvis in zwarte inktsaus
Gemengde gegrilde visschotel
Risotto met tonijn
Venkel-visschotel
Gemarineerde zalm (4 pers)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes