Doe een flinke scheut olijfolie in een grote, brede paellapan
en braad de drumsticks daarin in 2 minuten aan alle kanten
bruin.
Haal ze uit de pan en leg ze onder de grill om te garen.
Doe de gesneden ui en knoflook in de olie en bak ze even
glazig.
voeg de gesneden tomaten toe en laat het vocht op hoog vuur
snel verdampen.
Voeg er de fijngehakte kruiden, peper en de in reepjes
gesneden paprika bij en bak alles al omscheppend op hoog
vuur.
Voeg na 5-10 minuten het citroensap, de afgegoten doperwtjes
met worteltjes, het zeebanket en de kabeljauwfilet toe.
Voeg de saffraan toe, roer even om en doe er, als alles kookt,
de rijst bij.
Zorg dat het gerecht niet te vochtig is, maar het mag ook niet
te droog zijn, want dan wordt de rijst niet gaar (meestal moet
bij droogkokende
rijst 1 1/4 deel water op 1 deel rijst worden gebruikt; voeg
voor 500 gr rijst in eerste instantie dus zeker niet meer dan
1/2 liter kokend water toe; dit is mede afhankelijk van de
hoeveelheid vocht die het mengsel nog bevat; uit de ene pan
verdampt meer vocht dan uit de andere).
Laat alles langzaam koken en roer nu en dan met een spatel om
te voorkomen dat het op de bodem van de pan aanbakt.
Als het gerecht te droog wordt en de rijst is nog niet gaar,
voeg dan nog wat kokend water toe, tot de rijst zowel gaar als
voldoende droog en korrelig is.
Leg tot slot de kip en eventueel nog wat gamba's mooi
gerangschikt op de paella en serveer er olijven, sla,
stokbrood en witte wijn bij.
Tip: Kook de rijst apart met de saffraan, zodat de rijst geel
kleurt. U kunt dan gewoon snelkookrijst gebruiken.
Schep de gare rijst vervolgens door het overige paellamengsel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |