Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pasteis debacalhau

Aantal personen: 4

Ingrediënten

(stokviskroketjes)
(± 36 kroketjes)

500 gr stokvis
500 gr schoongeborstelde aardappelen
2 eieren
zout, peper
2 fijngesneden sjalotjes
2 theelepels fijngesneden dille
2 eetlepels fijngesneden peterselie
frituurolie (het liefst olijfolie)

Bereiden



Week de stokvis 24 uur in ruim water en spoel hem onder
stromend water af.
Kook de stokvis ± 20 minuten in ruim water en laat hem
afkoelen.
Verwijder de velletjes en de graatjes en verdeel het visvlees
in kleine stukjes.
Kook de aardappelen in de schil ± 25 minuten, verwijder
de schil en pureer de aardappelen.
Vermeng de puree met de eieren, zout, peper, de sjalot, dille,
peterselie en de stokvis.
Dit mengsel moet stevig zijn, anders valt het in het
frituurvet uiteen.
Vorm met 2 lepels afgeplatte bolletjes.
Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de bolletjes in
de hete olie in 2-4 minuten goudbruin.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gekookte mosselen met mosterd-botersaus
kreeft Thermidor
Mosselen in champignon-roomsaus
Zeepaling met pinda's
Noorse sprotjes op de schaats (traditioneel)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes