Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pulpo conpatatas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

(inktvis (octopus) met aardappelen)

1 kg pulpo (= grote inktvis ofwel octopus, dus geen
calamares)
1 kg aardappelen
1 ui
1 rode paprika (het liefst de langwerpige, die is wat
zoeter)
1 bol knoflook
1 glas witte wijn
1 laurierblad
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels fijngesnipperde peterselie
olie
zout

Bereiden



Maak de pulpo schoon en haal de inktzak eruit (of vraag uw
vishandelaar dit te doen).
Steek een vork door de kop en hang de pulpo enkele seconden in
kokend water.
Herhaal dit kort onderdompelen 3 keer.
Laat de pulpo vervolgens op zacht vuur 15-30 minuten koken
(afhankelijk van de grootte).
Laat de pulpo uitlekken, maar gooi het kookvocht niet weg.
Snijd de pulpo in niet te grote stukken.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Snipper de ui en de knoflook.
Snijd de paprika in stukken nadat de zaadlijsten zijn
verwijderd.
Doe de ui met wat olie in een ovenvaste braadpan, voeg de
knoflook, de peterselie en de paprika toe en fruit het geheel
tot de paprika gaar begint te worden.
Voeg dan de pulpo en de aardappelen toe, samen met de laurier,
het paprikapoeder, 2 glazen van het pulpo-kookvocht en het
glas witte wijn.
Zet de braadpan met deksel 15-20 minuten in een hete oven
(200°C) tot de
aardappelen gaar zijn.
Serveer het gerecht in verwarmde aardewerken schaaltjes.
Lekker met een frisse salade.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Krabbestoofpotje uit Bergen op Zoom
Spaghetti met dille-roomsaus en tonijn
Tahoe met tomaaten garnalen
Vispakketje
Koolvis met aardappel en ui

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes