Snijd de zalm, de tongschar en de wijting in reepjes van 3 cm
lang en 1/2 cm dik.
Vermeng de reepjes met de zalmeitjes en de bieslook en breng
op smaak met wat peper en zout.
Vorm van dit vismengsel hoopjes ter grootte van een tournedos
en omwikkel die met de tongfilet (let erop dat de mooie kant,
de graatkant, naar buiten zit).
Snijd de prei in lange reepjes van ± 25 cm en blancheer
die. Spoel de preidraadjes koud en bind ze om de
tongfilets.
Breng in een pannetje waar de pakketjes net in passen, 1 dl
water en 1 dl witte wijn aan de kook, zet de pakketjes erin,
doe een deksel op de pan, temper het vuur en laat het geheel
in 15 minuten gaar worden.
Serveer met botersaus, nieuwe krieltjes en worteltjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |