Breng in een pan de fond met het bouillontablet, de wijn en 1
dl water
aan de kook.
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot
met de knoflook en het chilipepertje even aan.
Schep de garnalen, de tomaatstukjes en de rijst erdoor.
Verwarm het geheel ± 1 minuut en voeg dan een soeplepel
bouillon toe.
Verwarm de risotto op zacht vuur al roerend ± 20
minuten tot de rijst gaar is.
Voeg steeds weer een lepel bouillon toe; de risotto moet romig
en vrij nat zijn.
Roer er op het laatst de boter door en breng de risotto op
smaak met zout en peper.
Strooi de peterselie erover.
Lekker met radicchio.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |