Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Risotto met tonijn

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

4 stukken tonijn
4 eetl. olie
350 gr risottorijst
1 liter hete kippenbouillon (van tablet)
2 zongedroogde tomaatje in olie, fijngesneden
2 eetlepels kookroom
2 eetlepels droge sherry
50 g grano padano (kaas), geraspt
50 gr veldsla

Bereiden

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en roer de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen.
Schenk telkens een scheutje hete bouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen.
Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.

Roer als alle bouillon door de rijst is opgenomen, zongedroogde tomaatjes, de kookroom, sherry, kaas en veldsla erdoor. Blijf goed roeren tot een smeuïge rijstmassa ontstaat.

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en bak de tonijn ruim 1 minuut per kant.
Haal de tonijn uit de pan en bestrooi deze met zout en peper.
Snij de tonijn in plakjes.

Schep de risotto op de borden en leg de plakjes tonijn erop.

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Forel met groene saus
Kabeljauw met venkel en bacon (magnetron)
Kabeljauw met kruidenboter
Zalmpannenkoek met courgette
Scholfilet met zalmvulling

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes