Pel de sjalotten en de knoflooktenen en snijd ze fijn.
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en smoor de
sjalot en de knoflook op laag vuur glazig.
Roer de currypasta erdoor en fruit deze even mee.
Schep de rijstkorrels in de massa om tot ze rondom zijn
gekleurd en voeg een flinke scheut bouillon toe.
Laat de rijst op laag vuur de bouillon opnemen voor er weer
een scheut wordt toegevoegd.
Laat de rijst op deze manier alle bouillon opnemen.
De risotto moet zacht en smeuïg zijn, eigenlijk een
beetje papperig.
Meng de verse koriander erdoor.
Bestrijk de garnalen met olie en rooster ze op een barbecue of
onder de
grill in ± 2 minuten per kant gaar.
Besprenkel ze met citroensap.
Serveer de risotto lauw met de garnalen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |