Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Rolmops

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 nieuwe haringen
4 dl blanke azijn
1 el zout
1 tl suiker
1 in reepjes gesneden rood en groen Spaans pepertje
2 laurierbladen
4 zoet-zure augurkjes
4 houten prikkers
1 in ringen gesneden ui
1 in dunne plakjes gesneden citroen.

Bereiden


  1. Verwijder van de haringen de staart.
  2. Spoel de filets onder koud water af, breng intussen de azijn met 1 deciliter water aan de kook.
  3. Voeg het zout, de suiker, de pepertjes en de laurierbladen toe.
  4. Laat het mengsel enkele minuten koken en laat het daarna koud worden.
  5. Leg op elk filet een augurkje.
  6. Rol ze op en steek ze vast met een houten prikker.
  7. Doe ze in een schoongemaakte pot.
  8. Stop er de ui en de citroen tussen.
  9. Schenk er zoveel van het azijnmengsel bij dat alles ruim onder staat.
  10. Sluit de pot en laat alles een paar dagen in de koelkast staan. Schut de pot elke dag even heen en weer.
  11. De rolmopsen zijn in de koelkast 10 dagen te bewaren.
  12. Bij zoute haring geen zout aan het azijnmengsel toevoegen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Dinerschotel van snoekbaarsfilets
Pulpo conpatatas
Mosselen, gekookt naturel
Mosselspiesje met kerriesaus
Mosselen met wijn, venkel en tomaat

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes