Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roodbaars filet bereid op een groentenbedje.

Aantal personen: 4

Ingrediënten

10 roodbaars filets à 150 g
300 g champignons
400 g wortel
400 g wit van prei
40 g uien
2 teentjes knoflook
½ ltr visfumet
½ ltr droge witte wijn
150 g tomatenpuree
olijfolie
thijm
laurierblad
gehakte peterselie
p&z

Bereiden


  1. Snijd de champignons, uien, prei en de wortel én brunoise‘ (½ cm).
  2. Hak de knoflook.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit hier in de groenten en de knoflook met de thijm en de laurierblaadjes.
  4. Voeg de tomatenpuree, visfumet en de witte wijn toe.
  5. Laat het zachtjes door koken tot de groenten zowat gaar zijn.
  6. Breng het op smaak.
  7. Bedek de bodem van een vuurvaste schaal met een dunne laag van het groentenmengsel.
  8. Leg hier op de visfilets en bedek de ze ook met een dunne laag van het groente mengsel.
  9. Plaats de schaal in een matig hete oven (175º C.) tot de vis gaar is.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gepocheerde zalm
Stoofschotel met rivierkreeft
Zuurkool-mossel ovenschotel
Tagliatelle met zalm-roomsaus
Paella Valenciana

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes