Spoel de stukken roodbaarsfilet onder koud water af en dep ze
met keukenpapier droog.
Leg ze op een bord en besprenkel ze met azijn.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de kruiden af, dep ze droog, hak ze fijn en doe ze in
een schaal.
Doe de basilicum en de lavas erbij en meng ze door elkaar.
Voeg de geschilde en fijngesneden ui en het paneermeel
toe.
Meng de eidooier erdoor en doe er zout bij.
Bestrijk de bovenkant van de stukken filet met de vulling, rol
ze op, zet ze met cocktailprikkers vast en strooi er nog wat
zout over.
Leg ze in een vuurvaste, ingevette schaal, giet de wijn erbij
en leg er wat stukjes boter op.
Zet de schaal 20 minuten midden in de op 200°C
voorverwarmde oven.
Neem de schaal uit de oven, haal de rollade eruit en houd hem
warm.
Vermeng de overgebleven eidooier met de room en roer dit door
de hete vissaus.
Leg de rollade weer in de saus en serveer het gerecht in de
schaal.
Lekker met kropsla en aardappelen met kaas of
aardappelpuree.
Ook rijst met tomaten smaakt hier goed bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |