Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roodbaarsrollade met kruidenvulling

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 stukken roodbaarsfilet van 150 gr elk
2 eetlepels azijn
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje kervel
3 blaadjes citroenmelisse
Dille, pimpernel en dragon, van ieder 2 takjes
1/2 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel gedroogde lavas
1 kleine ui (30 gr)
2 eetlepels paneermeel
2 eidooiers
zout
boter om mee in te vetten
1/8 liter wijn
20 gr boter
1 eidooier
2 eetlepels room (± 30 gr)

Bereiden

Spoel de stukken roodbaarsfilet onder koud water af en dep ze
met keukenpapier droog.
Leg ze op een bord en besprenkel ze met azijn.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de kruiden af, dep ze droog, hak ze fijn en doe ze in
een schaal.
Doe de basilicum en de lavas erbij en meng ze door elkaar.
Voeg de geschilde en fijngesneden ui en het paneermeel
toe.
Meng de eidooier erdoor en doe er zout bij.
Bestrijk de bovenkant van de stukken filet met de vulling, rol
ze op, zet ze met cocktailprikkers vast en strooi er nog wat
zout over.
Leg ze in een vuurvaste, ingevette schaal, giet de wijn erbij
en leg er wat stukjes boter op.
Zet de schaal 20 minuten midden in de op 200°C
voorverwarmde oven.
Neem de schaal uit de oven, haal de rollade eruit en houd hem
warm.
Vermeng de overgebleven eidooier met de room en roer dit door
de hete vissaus.
Leg de rollade weer in de saus en serveer het gerecht in de
schaal.
Lekker met kropsla en aardappelen met kaas of
aardappelpuree.
Ook rijst met tomaten smaakt hier goed bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tournedos van zalm & kabeljauw
Visbouillon
Kabeljauwmoten met groenten
Gefrituurde kabeljauw met pikante bieslook-yoghurtsaus
Zalm in een toren van rijst

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes