De dag vooraf:
Bedek de zalm met de zeezoutkorrels, de peperbolletjes en de
dille en
dek af.
De dag zelf:
Verwijder het zeezout, de peperbolletjes en de dille.
Snijd dunne reepjes van de zalm en snijd deze vervolgens in
zeer kleine blokjes.
Vermeng de blokjes met de olie en het citroensap.
Schil de appel en snijd hem zeer klein.
Maak het selderijtakje en de radijzen schoon en snipper ze
fijn.
Voeg de appel, de selderij en de radijzen bij de vis en meng
goed.
Breng op smaak met peper en zout.
Spatel alles luchtig en verdeel over 8 kleine schaaltjes.
Druk het mengsel stevig aan in de schaaltjes en plaats ze
± 10 minuten in de koelkast.
Ontvorm de schaaltjes en schik de zalmtartaar op
één grote schotel of op aparte borden.
Versier met rode krulsla, zeekraal en roze peperbolletjes.
Tip:
U kunt er eventueel een fris waterkerssausje bij serveren: mix
1 daarvoor dl mayonaise met 3 eetlepels water, de blaadjes van
1 tuiltje waterkers en 1/4 teentje knoflook. Breng het sausje
naar wens op smaak met peper en zout.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |