Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Scholfilet met spinazie en Bearnaisesaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr aardappelen
zout en versgemalen peper
600 gr spinazie
2 uitjes
1 teentje knoflook
3 eetl zonnebloemolie
700 gr scholfilet
300 gr tomaten
2 dl Béarnaisessaus (potje)

Bereiden

De aardappelen in de schil in ±20 minuten gaar koken, ze pellen en iets af laten koelen. Snijdt ze in plakjes. De spinazie uitzoeken, goed wassen en het vocht er heel goed uit drukken. De uien snipperen en deze, evenals het teentje knoflook uit de pers, in de verhitte olie lichtgeel fruiten. De spinazie toevoegen en 5 minuten meebakken, op smaak brengen met zout en peper. De vis afspoelen met koud water en droogdeppen. De tomaten(geef eerst een kruisje bij het kroontje,insnijden) enkele tellen in kokend water leggen, ze ontvellen en in vieren snijden. De aardappelen, spinazie, vis en tomaten in een ingevette ovenschaal leggen en de Béarnaisesaus erover schenken. In ± 25 minuten in een vrij hete oven 200 graden gaar laten worden. De eerste 15 minuten eventueel afdekken met aluminiumfolie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken Dorade met tomaten-basilicumsaus
Gegratineerde venkelschuitjes met kabeljauw
Truit du four(Forel uit de oven)
Cajun visfrietjes
Vis á la Picasso

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes