De aardappelen in de schil in ±20 minuten gaar koken, ze pellen en iets af laten koelen. Snijdt ze in plakjes. De spinazie uitzoeken, goed wassen en het vocht er heel goed uit drukken. De uien snipperen en deze, evenals het teentje knoflook uit de pers, in de verhitte olie lichtgeel fruiten. De spinazie toevoegen en 5 minuten meebakken, op smaak brengen met zout en peper. De vis afspoelen met koud water en droogdeppen. De tomaten(geef eerst een kruisje bij het kroontje,insnijden) enkele tellen in kokend water leggen, ze ontvellen en in vieren snijden. De aardappelen, spinazie, vis en tomaten in een ingevette ovenschaal leggen en de Béarnaisesaus erover schenken. In ± 25 minuten in een vrij hete oven 200 graden gaar laten worden. De eerste 15 minuten eventueel afdekken met aluminiumfolie.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |