Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sesamkrab met asperges

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 eetlepels sesampasta (tahin)
2 eetlepels sojasaus
2 dl bouillon
2 eetlepels sherry of rijstwijn
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels Szechuanpeperkorrels
2 eetlepels olie
450 gr diagonaal in stukken gesneden asperges
2 eetlepels vers korianderblad
4 in dunne ringen gesneden bosuitjes
1 mespunt suiker
450 gr krabvlees
sesamzaad

Bereiden

Doe de sesampasta, de sojasaus, de bouillon, de sherry en de
peperkorrels in een pan en voeg de opgeloste maïzena
toe.
Verwarm dit tot een gebonden saus en zet die apart.
Kook de geschilde asperges in ± 4 minuten halfgaar en
laat ze goed uit lekken.
Verhit de olie en roerbak de asperges beetgaar.
Verhit de saus en voeg de krab, de bosui en de koriander
toe.
Schik de asperges op voorverwarmde borden in een cirkel rond
de krab en
strooi er geroosterd sesamzaad over.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Geroosterde tonijn op tuinkruidensalade
Scholfilet met spinazie en Bearnaisesaus
Gefrituurde inktvisringen uit Portugal
Kabeljauw met ananas
Frikadel ikan

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes