Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Snoekbaars'gelakt' met appelstroop, pijpjeskruid en rieslingsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 struikje bleekselderij
250 gr katenspek
2 sjalotjes
600 gr snoekbaarsfilet met ontschubd vel
arachideolie
1 dl riesling
1 dl visfond
1 dl room
20 gr koude boter
zout, peper
appelstroop
2 eetlepels fijngehakt pijpjeskruid (= bieslook)

Bereiden

Ontschub de snoekbaars door hem bij de staart te pakken en
onder de kraan met een scherp mes van staart naar kop af te
krabben. Houd het mes zo plat mogelijk om niet in de vis te
snijden.
Fileer de vis door hem aan de zijkant open te snijden en de
ingewanden en de graten te verwijderen. Er blijft dan op de
rug één gratenrij over. in beginsel is die
eetbaar, maar u kunt hem ook wegsnijden.
Bak de snoekbaars heel even om en om in een hete
anti-aanbakpan met een beetje olie.
'Lak' de huid van de snoekbaars met een huishoudkwastje met
appelstroop.
Bak de bleekselderij met de sjalot en de spekjes in een hete
pan in een
scheutje olie.
Leg de snoekbaars met de huid naar boven even onder de hete
grill.
Maak de rieslingsaus als een roomsaus met de rieslingwijn, de
visfond en de room en monteer af met de koude boter.
Leg de bleekselderij in het midden van het bord.
Leg de snoekbaars erop en de gladde saus eromheen en strooi er
het pijpjeskruid erover.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Carpaccio van zalm
Franse aardappeltaart met tonijn
Kalfsoester gevuld met tonijn en mosterd
Visgoulash met perzik
Ovenschotel met vis

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes