Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Visrecepten | Taartje van Russische petatte en vis (10 personen)

Taartje van Russische petatte en vis (10 personen)

1 kg aardpeer (topinamboer)
300 g vis
57 ml slagroom
bladpeterselie, foelie, lavas


  1. Stoom de vis op een stoomrekje.
  2. Schil de aardpeer.
  3. Kook de aardperen in water nét gaar (al dente). Let op: als de aardperen te hard gekookt zijn, wordt het een slijmerige pap. De aardpeer moet halfzacht zijn.
    Neem eerst de kleinere met een schuimspaan eruit en later de groter.
  4. Klop de slagroom stijf.
  5. Pureer de aardperen met een stamper, zodat er nog wat hardere brokjes in de mousse zitten.
  6. Roer de slagroom bij de puree.
  7. Op smaak brengen met foelie, zout, peterselie en lavas.
  8. Breek de vis in stukjes en roer ze met een lepel op het laatste door de aardpeer puree.
  9. De mousse wordt lauwwarm tot koud gegeten.
  10. Neem per persoon één schaaltje.
  11. Vul dit afgestreken met de aardpeer-vis mousse.

LANDHOEVE RIJKEL
www.kookboerderij.nl

Personen: 10
Bereidingstijd:
Bron: Recepten gids

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50