Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Visrecepten | Tarbot met mousselinesaus en venkel

Tarbot met mousselinesaus en venkel

1 kg tarbot
1 venkelknol
8 eetlepels witte wijn
4 takjes dragon
zout, peper
40 gr boter
2 dl Hollandaisesaus
1 dl room
2 eetlepels gehakte venkelknol
citroensap

Maak de tarbot schoon.
Snijd de venkel in dunne plakjes en verdeel die over vier
stukken aluminiumfolie.
Leg er de vis en een takje dragon op, besprenkel met de wijn
en doe er zout, peper en wat gesmolten boter over.
Vouw de pakketjes dicht en zet ze 20 minuten in een op
175C voorverwarmde oven.
Kop voor de Hollandaisesaus 3 eidooiers los en voeg naar smaak
citroensap, peper en zout toe.
Verwarm dit au bain-marie en snipper er al kloppend 15 gr
boter bij tot een romige saus ontstaat.
Doe dan voorzichtig en klontje voor klontje 150 gr boter bij
de saus tot zij mooi dik is.
Breng de saus eventueel nog verder op smaak met zout, peper en
citroensap.
Meng de saus voorzichtig door de geklopte room en voeg er de
gehakte venkel aan toe.
Serveer de saus apart bij de vis.

U kunt dit gerecht ook met forel, zalm, zeeduivel, heilbot of
tong maken.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Astrid

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Cookies| Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50