Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tongrolletjes in Duchesse de Bourgogne

Aantal personen: 3

Ingrediënten

4 tongfilets
400 gr prei
2 sjalotjes
100 gr boter
1 1/2 dl visbouillon
1 flesje Duchesse de Bourgogne
zout, peper, nootmuskaat

Bereiden

Hak de sjalotjes fijn en stoof ze in wat boter; laat ze niet
bruin worden.
Voeg de helft van de bouillon toe en laat die zachtjes tot de
helft inkoken.
Snijd het witte gedeelte van de prei fijn en was het.
Stoof de prei in wat boter; ook de prei mag niet bruin
worden.
Voeg de rest van de bouillon toe en laat die ook tot de helft
inkoken.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat; voeg er het
Duchesse de Bourgogne bier bij en laat het tot de helft
inkoken.
Werk de saus met koude boter af en klop haar flink op; de saus
moet net voor het kookpunt blijven.
Rol intussen de tongfilets op en leg ze in een beboterde
vuurvaste schotel.
Giet de ingekookte bouillon met de sjalotjes over de filets en
zet de schaal ± 3 minuten in een op 200°C
voorverwarmde oven.
Verwarm de borden voor.
Leg de gestoofde prei op de warme borden, schik de vis daarop
en schenk er wat saus over.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken schol met dragonsaus
Ovenschotel met vis
Salade van op Brasil tabak gerookte zalmforelfillets
Kabeljauwstoofschotel met groenten en roquefort
Kabeljauw goulash

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes