Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tonijn met shii-take en kidneybonen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

6 eetlepels maïskiemolie
4 verse tonijnbiefstukken á ± 125 gr
zout, peper
150 gr shii-take
20 sprietjes bieslook
100 gr kidneybonen (blik á 240 gr, Bonduelle)
10 worteltjes
1 dl runderbouillon
Aluminiumfolie

Bereiden

Verhit 2 eetlepels maïskiemolie in een koekenpan.
Bak de tonijnbiefstukken ± 3 minuten en keer ze
halverwege.
Haal ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout.
Houd ze onder aluminiumfolie warm.
Veeg de shii-takes schoon.
Verhit 2 eetlepels maïskiemolie in een koekenpan en bak
de shii-take ± 3 minuten.
Was de bieslook, knip het fijn en voeg het aan de shii-take
toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de shii-take uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie
warm.
Laat de kidneybonen uitlekken.
Was de worteltjes en snijd ze in flinterdunne schijfjes.
Verwarm de rest van de olie en bak de kidneybonen en de
wortelschijfjes op laag vuur ± 4 minuten.
Voeg de bouillon toe en laat het door en door warm worden.
Verdeel de shii-take met de groenten over de borden en leg de
tonijnbiefstukjes erop.
Lekker met rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zeewolf met roze radijsjes
Noorse sprotjes op de schaats (traditioneel)
Gebakken mosselen met pijnboompitten, tomaat en basilicum (4 pers)
Gevulde visrolletjes
Mosselen met bier, witlof en wortelen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes