Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tonijnschoteltje

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 blikjes tonijn
250 gr champignons
500 gr aardappelen
citroensap
zout, peper
1/2 laurierblad
1 mespunt tijm
enkele takjes peterselie
25 gr boter
25 gr bloem
1 kleine fijngesneden ui
1 mespunt kerrie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eidooier
25 gr boter
1/2-1 dl gekookte melk
nootmuskaat

Bereiden

Kook de aardappelen gaar.
Laat de tonijn uitlekken en snijd de vis in grove stukken.
Snijd alleen de grote champignons een keer door en laat de
overige heel.
Besprenkel ze met citroensap.
Zet ze op met ± 2 dl water, zout, peper, laurierblad,
tijm en peterselie en laat de champignons ± 10 minuten
tegen de kook aan trekken.
Zeef ze vervolgens en vang 2 1/2 dl vocht op.
Smelt de boter, fruit de ui met de kerrie hierin tot de ui
glazig is en roer er de bloem door tot een balletje
ontstaat.
Schenk er al roerend scheutje voor scheutje het
champignonvocht bij, laat de saus even doorkoken en schep er
de tonijn, de champignons en de peterselie door.
Doe de ragoût in een beboterde ovenschotel.
Maak van de aardappelen met de dooier, de boter en wat
gekookte melk een luchtige puree en breng de puree op smaak
met nootmuskaat en peper.
Dek de ragoût af met de puree en zet de schotel 15
minuten hoog in een op 200°C voorverwarmde oven tot de
puree er lichtgekleurd uitziet.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kruidensalade metgarnalen en tongscharfilets
Zalmtartaar met avocado (Feestrecept)
Schelvis met wortel, prei en witte vermout
Kabeljauwschotel met paprika en kaas
Tilapia filet met druiven en wijnsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes