Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Visballetjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg bloemig kokende aardappelen
1 flinke ui
5 gr boter
1 glas droge witte wijn
1 theelepel gemengde kruiden voor vis
1 blik rode zalm (400 gr)
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout, peper
bloem
2 eieren
paneermeel

Bereiden

Kook de geschilde aardappelen in een bodempje water met zout
goed gaar, giet ze af en laat ze droog stomen.
Fruit intussen de gesnipperde ui in de boter glazig.
Blus af met de wijn, roer er de kruiden en wat zout en peper
door en laat inkoken tot het vocht bijna is verdampt.
Maak de uitgelekte zalm schoon en verdeel hem in stukjes.
Pureer de aardappelen met de stamper of de pureeknijper (niet
met de mixer, want dan worden ze plakkerig).
Laat de puree afkoelen en meng er de ui, de zalm en de
peterselie door.
Breng desgewenst op smaak met zout en peper en laat het
mengsel goed afkoelen.
Rol er ± 12 balletjes van, iets groter dan een
pingpongbal.
Haal de balletjes eerst door de bloem, daarna door het
losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel.
Zet ze tot gebruik op een koele plaats.
Verhit de frituurolie tot er damp afkomt en frituur de
balletjes met niet te veel tegelijk in ± 4 minuten
rondom goudbruin en houd ze desgewenst kort warm in een op
100°C voorverwarmde oven.
Geef er een Hollandaisesaus of een tomatensaus (zelfgemaakt of
uit een pakje) partjes citroen en een gemengde salade bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken vis met remouladesaus
Visschotel met peultjes
Goudenescabèche
Gebakken paling met sjalotjes, bleekselderij en Bush Amber
Nieuw-Zeelandse kreeftcocktail

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes