Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Vispotje II

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 gr filets van kabeljauw
200 gr filets van schelvis of andere zeevis
1 pot visfond á ± 3.6 dl
2 dl droge witte wijn bijvoorbeeld Pinot Blanc (Elzas)
1 dunne prei in smalle ringen
3-4 stengels bleekselderij in smalle boogjes
1 grof gesnipperde middelgrote ui
1 klein laurierblad
2 theelepels allesbinder
zout, versgemalen witte peper
200 gr gekookte mosselen
100 gr verse gepelde garnalen
2 grote rijpe ontvelde tomaten in kleine blokjes
1 eetlepel fijngehakte (platte) peterselie
1 eetlepel fijngesneden bieslook

Bereiden

Spoel de vis onder koud stromend water, dep de filets droog
met keukenpapier en snijd ze in vingerbrede repen.
Bestrooi de vis met wat zout.
Breng in een pan de visfond, de wijn en 1 dl water aan de kook
en laat alles 6 - 8 minuten zachtjes koken.
Spoel intussen de mosselen en de garnalen in ruim koud water
en laat ze uitlekken.
Voeg de prei, de bleekselderij, de ui en het laurierblad aan
het kookvocht toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken.
Doe daarna de vis erbij en houd alles 4 minuten tegen de kook
aan.
Strooi er de allesbinder over en roer alles door.
Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe en schep de
mosselen, de garnalen, de tomaten en de peterselie door het
gerecht.
Neem de pan na 2 minuten van het vuur en verwijder het
laurierblad.
Verdeel het gerecht over grote voorverwarmde kommen of diepe
borden en strooi er de bieslook over.
Geef er lekker warm en knapperig, dus zelf afgebakken,
stokbrood bij en zet voor de liefhebbers een schaaltje
(gezouten) boter op tafel.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken lekkerbekjes
Risotto met tonijn
Schelvis met wortel, prei en witte vermout
Pakketjes met forel en venkel
Visragoût in een rijstrand

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes