Pel en snipper de ui.
Pel de knoflook en hak ze fijn.
Snijd de kabeljauw- en forelfilet in stukjes.
Knip in een kopje de peterselie fijn.
Breng in een pan 3/4 liter water aan de kook.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en laat ze
oplossen.
Verhit de olie in een (braad)pan en fruit de Chilipepertjes
± 1/2 minuut.
Voeg de ui, de knoflook en de rijst toe en bak ze al
omscheppend ± 2 minuten zachtjes glazig.
Voeg de tomatensaus toe en verwarm die ± 3 minuten.
Voeg de garnalen en de wijn toe en warm ze ± 1 minuut
mee.
Voeg de helft van de bouillon toe en breng die (op een
vlamverdeler) aan de kook.
Voeg in ± 10 minuten beetje bij beetje de rest van
bouillon toe.
Voeg de kabeljauw en de forel toe en kook het geheel
onafgedekt in ± 25 minuten zachtjes gaar; roer af en
toe door.
Neem de pepertjes uit het rijstmengsel en roer de boter en de
peterselie erdoor (= risotto).
Breng de risotto eventueel op smaak met zout en peper.
Serveer er gemengde sla van tomaat, komkommer en zwarte
olijven bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |