Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Visrollade met worteltjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kabeljauwfilets van ± 350 gr
1 ei
3 eetlepels peterselie
zout, peper
1 dikke prei
100 gr worteljulienne
aluminiumfolie
wijn-bieslooksaus (zakje)

Bereiden

Snijd de kabeljauwfilets recht bij.
Draai de afsnijdsels, 100-150 gr, in de foodprocessor fijn met
het ei, de peterselie, wat zout en peper.
Snijd van de prei 8 bladeren bij tot groen-witte stukken van
± 12 cm lengte en kook deze 1 minuut in ruim kokend
water.
Kook hierin ook de worteljulienne 5 minuten.
Leg op een dubbel stuk aluminiumfolie naast elkaar en
overlappend de stukken prei en bestrijk ze met wat
vispuree.
Leg dwars op de prei een visfilet en bestrijk ze met de helft
van de puree.
Schik hierop de wortelreepjes, dek af met de rest van de puree
en leg de tweede visfilet erop.
Rol het geheel met behulp van het folie op, druk goed aan,
bind de rol dicht en leg hem 1/2 uur koel weg.
Verwijder dan het folie, snijd de rol in dikke plakken en bak
de 'rolladeschijven' om en om zachtjes 15 minuten in wat
boter.
Serveer ze met witte wijn-bieslooksaus.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gefrituurde visfilets in bierbeslag
Viskoekjes met koriander
inlagd sill(gemarineerde haring)
Gegratineerde oesters
Gekookte mosselen met mosterd-botersaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes