Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Visschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

800 gr aardappels, in blokjes
4 stuks kabeljauw of koolvisfilet (diepvries), in blokjes van 2 cm
1 ui, gesnipperd
250 gr champignons, in kwarten
100 gr spekblokjes
100 gr belegen Goudse kaas, geraspt
2 eetl verse bieslook, gesnipperd
1/4 liter kookroom
50 gr boter
citroensap
zout en peper (versgemalen)

Bereiden

Kook de aardappelblokjes in water met zout in circa 8 minuten halfgaar. Giet ze af. Besprenkel de blokjes (bevroren) vis met citroensap en bestrooi ze met wat peper.
Doe de vis in een ovenschaal.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes zachtjes krokant uit. Voeg de ui en champignons toe en bak het geheel nog 5 minuten.
Verdeel het mengsel over de vis in de ovenschaal. Roer de helft van de kaas en 1 eetl bieslook door de kookroom en schenk het mengsel over de vis.
Verdeel de blokjes aardappel erover en bestrooi die met de rest van de kaas.
Bak de visschotel in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden in circa 25 minuten goudbruin.
Garneer met de rest van de bieslook.

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Bron/inzender: Lia

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegratineerde oesters
Cajun visfrietjes
Visrollade met worteltjes
Witte wijnsaus bij vis
Scholfilets

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes