Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Visschotel met makreel en garnalen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 fijngesneden sjalotjes
1 kleine courgette in reepjes
2 eetlepels boter
40 gr bloem
2-3 dl visbouillon (van tablet)
1 blik tomaatblokjes (400 gr)
zout, peper
1 grote gerookte of gestoomde makreel
250 gr gepelde Noorse garnalen
2 eetlepels fijngesneden dille
6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
1 eidooier
een platte ingevette ovenschaal

Bereiden

Bak de sjalot en de courgette 5 minuten in de boter.
Bak de bloem 3 minuten mee.
Roer de bouillon erdoor tot een gladde saus is ontstaan.
Roer de tomaat, zout en peper erdoor.
Verdeel de makreel in stukjes en roer die met de garnalen en
de dille door de saus.
Laat het vismengsel iets afkoelen en doe het over in de
ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een deeglap
met een lengte van 25-30 cm.
Snijd het deeg in lange repen van 1 1/2 cm breed, draai de
deegrepen iets, leg ze kruiselings over de ovenschaal en plak
de randen met water aan de schaal vast.
Klop de eidooier met 1 eetlepel water los en bestrijk het deeg
hiermee.
Bak het gerecht 30 minuten in het midden van de oven.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

zalm met feta
Komkommer-vis ragoût
Visschotel
Vismoten op z‘n Spaans
Zalmforel enpapillotte

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes