Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalm in een mieriksworteljasje en bieslook-limoensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

750 gr verse zalmfilet in 4 gelijke stukken
zout, peper
1 eetlepel bloem
2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje)
1 eidooier
50-75 gr broodkruim
1 eetlepel fijngesneden peterselie
1 eetlepel fijngesneden kervel
1 eetlepel boter
1 eetlepel olie
enkele sprietjes bieslook

Voor de saus:
2 1/2 dl crème fraîche
2 theelepels grove mosterd
1 theelepel geraspte mierikswortel
1 eetlepel limoensap
zout
1 eetlepel fijngesneden bieslook

Bereiden


Saus:
Breng de crème fraîche aan de kook en laat 2
minuten koken.
Roer er van het vuur af de mosterd, de mierikswortels, het
limoensap en zout door.
Houd de saus warm en roer er voor het serveren de bieslook
door.

Vis:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestrooi de vis met zout, peper en wat bloem.
Meng de mierikswortel en de eidooier en bestrijk de bovenkant
van de visfilets hiermee.
Meng het broodkruim met de peterselie en de kervel, verdeel
dit over de bovenkant van de vis en druk stevig aan.
Verhit de boter en de olie en bak de vis hierin met de
kruidenkant naar beneden 3 minuten.
Leg de vis met de kruidenkant naar boven op een bakplaat en
bak in de oven nog 5 minuten.
Serveer de vis met de saus en garneer met lange
bieslooksprieten.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken nijlbaars in mosterdbeslag
Sesamkrab met asperges
Gegratineerde mosselen II
Boemboe Bali ikan
Heilbot-vissoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes