Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalm met basilicum-mosterdroom

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 (diepvries) zalmmoten of zalmfilets van 150 gr
1 bosuitje
15 gr basilicum
1/8 liter slagroom
1 eetlepel grove mosterd
zout, versgemalen zwarte peper
2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Laat de zalmmoten ontdooien.
Verwarm de grill voor.
Snijd het bosuitje in dunne ringen en hak de basilicum
fijn.
Klop in een kom de slagroom met de mosterd bijna stijf.
Spatel er het bosuitje en de basilicum door en voeg naar smaak
zout en peper toe.
Wrijf de zalmmoten in met olijfolie en leg ze op de
grillplaat.
Schuif de grillplaat ± 10 cm onder de hete grill en
rooster de zalmmoten in ± 3 minuten bruin.
Keer de moten en rooster de andere kant in ± 2 minuten
bruin.
Strijk de room over de moten uit, schuif ze opnieuw onder de
hete grill en laat de room in ± 1 minuut iets
kleuren.
Lekker met gepofte aardappel en bleekselderij.

TIP: Vervang de zalmmoten eens door gerookte zalmfilet.
Spreid 100 gr zalmfilets uit op 2 borden, strijk de room
erover uit en laat de room onder de hete grill in 1-2 minuten
kleuren.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gambas al ajillo(gamba's met knoflook) I
Zeepaling met pinda's
Gebakken paling met sjalotjes, bleekselderij en Bush Amber
Zalmpannenkoek met courgette
Kabeljauwlasagne met courgette

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes