Laat de zalmmoten ontdooien.
Verwarm de grill voor.
Snijd het bosuitje in dunne ringen en hak de basilicum
fijn.
Klop in een kom de slagroom met de mosterd bijna stijf.
Spatel er het bosuitje en de basilicum door en voeg naar smaak
zout en peper toe.
Wrijf de zalmmoten in met olijfolie en leg ze op de
grillplaat.
Schuif de grillplaat ± 10 cm onder de hete grill en
rooster de zalmmoten in ± 3 minuten bruin.
Keer de moten en rooster de andere kant in ± 2 minuten
bruin.
Strijk de room over de moten uit, schuif ze opnieuw onder de
hete grill en laat de room in ± 1 minuut iets
kleuren.
Lekker met gepofte aardappel en bleekselderij.
TIP: Vervang de zalmmoten eens door gerookte zalmfilet.
Spreid 100 gr zalmfilets uit op 2 borden, strijk de room
erover uit en laat de room onder de hete grill in 1-2 minuten
kleuren.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |