Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalm met kruidenkorst

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4stukken zalmfilet à 150 gr.
Zout
peper
1 eidooier, losgeklopt
1 eetl olie
20 gr boter of margarine
Voor de kruidenkorst:
100 gr broodkruim ( van witbrood)
3 eetl fijngesneden peterselie
1 eetl fijngesneden selderij
1 eetl fijngesneden dille

Bereiden

Meng voor de kruidenkorst het broodkruim met de peterselie, selderij en dille. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Bestrijk de kant waar het vel heeft gezeten met eidooier en druk deze kant in het kruidenmengsel. Druk de kruidenlaag stevig op de vis. Bak de zalm in een mengsel van olie en boter op de kruidenkant 2 tot 3 min. Draai de zalm voorzichtig om, zodat de kruidenkant niet beschadigt en bak de andere kant nog 1 tot 2 min. Serveer de zalm met groene kool.
Kijk bij Gestoofde groene kool

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tong met garnalen
Kerrie-garnalentahoe in bladerdeeg
Romige aardappel-preischotel met zalmrepen
Saté van grote garnalen
Noorse zalm Thord Kra-tiem Phrik Thai (4 porties)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes