Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalmmoot met kaas-kruidenkorstje

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 zalmmoten á 150 gr
1 eetlepel citroensap
zout, peper
10 takjes peterselie
2 sneetjes oud witbrood
75 gr geraspte oude kaas
1 kleine ui
40 gr boter
een lage rechthoekige ovenschaal (inh. ± 1 1/2
liter)
aluminiumfolie

Bereiden

Besprenkel de zalm aan beide zijden met citroensap en bestrooi
ze met peper en zout.
Knip de peterselie in een kopje fijn.
Verwijder de korsten van het brood en verkruimel de sneetjes
boven een kom.
Roer er de geraspte kaas en de helft van de peterselie
door.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Verhit in een steelpan 10 gr boter, voeg de ui toe en fruit
die zachtjes ± 10 minuten.
Roer er van het vuur af de andere helft van de peterselie
door.
Vet de ovenschaal dik met de rest van de boter in en verdeel
het uimengsel over de bodem.
Leg de zalm (naast elkaar) op het uimengsel.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel het geraspte kaasmengsel over de zalm en dek de schaal
met aluminiumfolie af.
Zet de schaal op het rooster midden in de oven en verwarm de
zalm ± 15 minuten.
Verwijder het aluminiumfolie van de schaal en bak de zalm in
nog ± 10 minuten gaar en goudbruin.
Geef er broccoli en zelfgemaakte aardappelpuree bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Grapefruit met krab
Noorse zalm Sichuan
Sambal goreng oedang
Scholfilets
Cajun-roodbaarsfilet met Columbus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes