Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalmmoot met koude basilicumsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ei
1 sinaasappel
1/2 bosje basilicum
1 theelepel mosterd
1 dl olijfolie extra Vierge
zout, versgemalen zwarte peper
4 moten verse zalm
1 eetlepel olie
1 eetlepel roze peperbesjes

Bereiden

Kook het ei in ± 10 minuten hard.
Pel het ei, halveer het en wip de dooier eruit.
Pers de sinaasappel uit.
Pureer de basilicumblaadjes met het sinaasappelsap in een
blender.
Voeg de dooier, de mosterd en de olijfolie toe, meng tot een
gladde saus ontstaat en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Bestrijk de moten zalm dun met olie en leg ze op het
grillrooster.
Schuif het rooster ± 10 cm onder de grill en rooster de
moten in 6-8 minuten lichtbruin en gaar.
Leg de zalmmoten op 4 voorverwarmde borden, schenk de koude
basilicumsaus erbij en bestrooi het geheel met de peperbesjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tagliatelle met zalm-roomsaus
Taartje van Russische petatte en vis (10 personen)
Stoofpotje
Vispotje II
Krabbestoofpotje uit Bergen op Zoom

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes