Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zarzuela I

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr kabeljauwfilet
500 gr schelvisfilet
250 gr mosselen
1 dl olijfolie
2 in ringen gesneden uien
4 teentjes knoflook uit de knijper
2 rode paprika's
1/2 fijngesneden Spaanse peper zonder zaden
50 gr rauwe ham in reepjes
50 gr gemalen ontvelde amandelen
1 laurierblad
1 theelepel gemalen zwarte peper
4 dl droge witte wijn
1 theelepel citroensap

Bereiden

Bestrooi de vis met wat zout.
Verhit de olie in de paellapan en fruit de ui en de knoflook
hierin lichtgeel.
Snijd de paprika in ringen en verwijder de zaadlijsten en de
zaadjes.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en hak het
vruchtvlees fijn.
Fruit de paprika, tomaten en Spaanse peper 5 minuten met de ui
en de knoflook mee.
Voeg dan de ham, amandelen, laurier, zout en peper toe en laat
het mengsel inkoken.
Giet er daarna 5 dl water, de wijn en enkele druppels
citroensap bij en roer alles goed om.
Voeg de vis toe en laat het geheel 8 minuten koken.
Voeg de gewassen mosselen toe (geen open exemplaren!) en laat
nog 5-6 minuten koken.
Serveer de zarzuela in de pan.

U kunt deze schotel met vele vissoorten en schaaldieren
variëren, zoals garnalen, tarbot, langoustines, krab en
inktvis.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalmfilet op courgette en tomaten
Palingsalade
Mousse van kreeft á la Chartreuse
Scholfilet met spinazie en Bearnaisesaus
Roergebakken zalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes