Spoel de vis kort onder koud water af, droog hem en snijd hem
in moten.
Bedruppel ze met citroensap en wrijf ze met zout in.
Snipper de ui en fruit die in de boter glazig.
Maak de champignons schoon, was ze en hak ze grof.
Doe ze met de moten vis bij de ui in de pan en laat even
bakken.
Voeg dan de witte wijn en het water toe en laat de vis in
± 20 minuten gaar sudderen.
Neem de moten vis uit de pan en houd ze warm.
Roer de bloem met een beetje koud water glad en bind het
visnat hiermee.
Roer de zure room erdoor en maak op smaak af met zout en
peper.
Doe de moten vis over op een schaal, bestrooi ze met de
gehakte peterselie en giet een deel van de saus over de vis
uit.
Serveer de rest van de saus apart.
Garneer de visschotel met peterselie en schijfjes citroen.
Lekker met peterselieaardappelen of gebakken aardappelen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |