Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeevruchten metvenkel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kg zeevruchten naar keuze
1 kleine ui
1 wortel
6 teentjes knoflook
150 gr venkel met groen
1 1/2 glas droge witte wijn
4 eetlepels room
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel paprikapoeder
zout, versgemalen peper

Bereiden

Spoel de schelpdieren zorgvuldig en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de ui.
Schrap de wortel, was de venkel en snijd de groenten in
blokjes.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de wortelblokjes en
de uisnippers tot de ui glazig wordt.
Voeg de gepelde teentjes knoflook en de stukjes venkel
toe.
Giet er na een paar minuten de wijn bij, voeg de schelpdieren
toe, leg het deksel op de pan en laat koken tot de schelpen
zich openen.
Houd de schelpdieren in een andere schaal warm.
Voeg de room, het paprikapoeder, peper en zout aan het
kookvocht toe, laat op laag vuur 5 minuten pruttelen en doe er
dan de schelpdieren weer bij.
Strooi er wat fijngehakt venkelgroen over en dien direct op.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pakketjes van zalmforel met roomkaas
Boemboe Bali ikan
Kabeljauw met garnalen in koriandersaus
Tilapia filet met druiven en wijnsaus
Vis-spinazie-ovenschotel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes