Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zeevruchtenrisotto

Aantal personen: 8

Ingrediënten

500 gr mosselen
250 gr St-Jacobsvruchten zonder schelp
500 gr rauwe garnalen
3/4 liter witte wijn
2 gesnipperde uien
1 laurierblad
1 takje verse tijm
8 eetlepels olijfolie
4 gesnipperde sjalotten
1 grofgehakte stengel bleekselderij
1 kleine grofgehakte wortel
8 grofgehakte teentjes knoflook
1 fijngesnipperde ui
450 gr risottorijst
1 dl crème fraîche
60 gr geraspte Parmezaanse kaas
peper, zout
2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
schijfjes citroen en stukjes Parmezaanse kaas om te garneren

Bereiden

Maak de mosselen schoon en pel de garnalen.
Bewaar de pantsers en de koppen van de garnalen.
Doe de mosselen met 5 dl wijn, 1 gesnipperde ui, het
laurierblad en de tijm in een pan, breng dit met het deksel op
de pan aan de kook en wacht tot de mosselen zich openen.
Neem de mosselen uit het vocht en zet ze apart.
Zeef het kookvocht door een theedoek.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de garnalen
op hoog vuur 2 minuten.
Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Doe hetzelfde met de St-Jacobsvruchten.
Gebruik dezelfde pan om de pantsers en de koppen van de
garnalen te bakken.
Pureer ze hierna in een vijzel en doe ze terug in de pan.
Voeg de sjalot, de bleekselderij, de wortel en de helft van de
knoflook toe, bak ze even aan, blus met het mosselvocht en
laat dit 25 minuten koken.
Voeg zo nodig wat water toe.
Zeef nu alles en pers de resten goed uit.
Vul de vloeistof tot 1 3/4 liter aan en laat de bouillon op
laag vuur trekken.
Verhit de resterende 4 eetlepels olijfolie in een pan en fruit
de andere gesnipperde ui.
Temper het vuur tot matig en voeg de rijst en de knoflook
toe.
Bak al roerend 2 minuten en voeg dan de rest van de wijn
toe.
Zet het vuur laag en blijf roeren tot de wijn is
opgenomen.
Voeg nu 1/4 liter van de hete bouillon toe en blijf roeren tot
de vloeistof is opgenomen.
Herhaal dit tot de rijst gaar is.
Roer de crème fraîche en de Parmezaanse kaas
erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep nu de schelpdieren en de gehakte peterselie voorzichtig
door de rijst en geef ze even de tijd om warm te worden.
Serveer met schijfjes citroen en brokjes Parmezaanse kaas.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gepocheerde heilbot
Mosselen in champignon-roomsaus
Scholfilet met zalmvulling
Zalm in zoutkorst
Paling in het groen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes