Laatst toegevoegd:

-Eenvoudig recept voor heerlijke runderlappen
-Spaghetti met bacon en peterselie
-Ajam pedis
-Forel in roomsaus
-Kipfilet met ananas
-Tortellini met vis in mosterdsaus
-gestoomde kip met dragon
-Gepofte aardappelen met zalm-roomsaus
-Sate van varkensvlees
-Romige risotto

Vind uw gerecht:
Recepten:

Aardappelgerechten
Aziatische gerechten
Eiergerechten
Groenten
Salades
Kip recepten
Lamsvlees recepten
Mexicaanse recepten
Pasta gerechten
Rijst gerechten
Rundvlees recepten
Soepen
Schotels
Taarten en brood
Varkensvlees gerechten
Vegetarisch
Visrecepten
Voorgerechten
Nagerechten
Wraps
Wokrecepten
Wildrecepten

Wat moet ik nu weer geven
Home | Visrecepten | Zeewolffilet op Portugese wijze

Zeewolffilet op Portugese wijze

800 gr zeewolffilet (loup de mer)
peper, zout
200 gr fijngesnipperde ui
1 dl olijfolie
boter
8 verse gepelde tomaten in dobbelsteentjes
1/2 bosje gehakte peterselie
2 geperste teentjes knoflook
2 dl droge witte wijn

Verwijder de resterende graatjes van de zeewolffilet, spoel
hem, verdeel
hem in porties en kruid die met wat peper en zout.
Stoof de ui in de olijfolie.
Vet een braadslede of een ovenschotel in met boter en voeg de
gestoofde ui erbij.
Schik de visporties op de uien en kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180C.
Houd 1 eetlepel gehakte peterselie apart voor de
garnering.
Meng de tomaten, de rest van de peterselie en de knoflook en
schik het mengsel op de visporties.
Bevochtig de vis rondom met witte wijn en dek hem af met
aluminiumfolie.
Laat de vis in de voorverwarmde oven 10-12 minuten garen.
Schik de vis op voorverwarmde borden.
Laat het pocheervocht inkoken en werk het op met 100 gr harde
boter (uit
de koelkast).
Lepel deze saus rond de vis en bestrooi met de gehakte
peterselie.
Dien dit gerecht op met rijst of gekookte aardappelen en een
witte Mateus wijn.

Personen: 4
Bereidingstijd:
Bron: Astrid

© recepten.mriweb.nl | Disclaimer | Contact | Goedkoop naar... | Koopwoning Schiedam | Culinaire top50