Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zuurkool met zalm in rieslingsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

60 gr boter
1 zakje wijnzuurkool (500 gr)
6 dl riesling
4 zalmfilets á 225 gr
(zee)zout, (versgemalen) peper
2 bekertjes crème fraîche á 125 ml
1 1/2 zakje verse bieslook
2 theelepels vloeibare honing
een stoompan of pan met vergiet
aluminiumfolie

Bereiden

Smelt de boter in het onderste deel van de stoompan, leg de
zuurkool erin, trek die met 2 vorken los en schep door de
boter.
Schenk er de riesling op (houd 4 eetlepels achter), breng aan
de kook en laat Afgedekt ± 5 minuten zacht koken.
Bestrooi de zalmfilets met zout en peper, leg ze in het
stoommandje of de vergiet en hang dat boven de zuurkool (de
zalm mag het stoomvocht niet raken).
Stoom de zalm afgedekt in ± 4 minuten bijna gaar.
Schep de zuurkool met een schuimspaan uit het vocht en verdeel
over 4 borden.
Leg op elk bord een zalmfilet en dek af met
aluminiumfolie.
Laat het stoomvocht op hoog vuur tot ± 2 dl inkoken,
roer de crème fraîche erdoor en knip de bieslook
erboven fijn.
Verwarm nog ± 2 minuten, roer er de achtergehouden
riesling door en breng op smaak met zout, peper en de
honing.
Schenk de saus over de zalm en deels over de zuurkool.
Lekker met aardappelpuree.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Op Mexicaanse wijze gestoofde kabeljauw
Gebakken zalm met avocadosaus
Mejillones consalsa picante
Schol-garnalen schotel
Heilbot- en zalmlasagne

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes