Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

gebakken zalmmoot met komkommer-yoghurtsaus

Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 moten zalm
olie
1/2 eetlepel grof gemalen zwarte peper
25 gr boter

Voor de saus:
1 stuk komkommer van ± 10 cm
1 dl dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse of Bulgaarse)
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel gesnipperde bieslook
zout, versgemalen peper

Bereiden

Maak de saus.
Was de komkommer, rasp hem grof en laat de komkommerrasp
± 30 minuten in een zeef uitlekken.
Roer de yoghurt, de crème fraîche, de bieslook en
de komkommerrasp door elkaar en breng de saus op smaak met
zout en peper.
Bestrijk de vismoten aan beide kanten dun met wat olie en
bestrooi ze met zwarte peper; druk de peper een beetje
aan.
Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de
vismoten in 4-5 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Leg de vismoten op de borden en schep de saus ernaast.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauwstoofschotel met groenten en roquefort
Kabeljauw met broccoli, prei, kerrie en druiven
Gravad lachs(gemarineerde zalm)
Oedang goreng
Met honing geglaceerde citroenzalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes