Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

haring in mosterdsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 grote zoute haringen (ca. 600 gram) of 4 haringfilets (ca. 450 gram)
[voor de saus:]
1 el mosterd
1,5 - 2 tl suiker
0,5 el wijnazijn
3 el olie
1 dl zure room
1 rode ui
1 zure augurk
dille

Bereiden


  • Fileer de haringen (indien ongefileerd).
  • Snij de filets in 2 cm. brede stukken en leg ze in een schaal.
  • Meng de mosterd, suiker en wijnazijn.
  • Voeg voorzichtig en al roerend de olie toe.
  • Voeg dan de room toe.
  • Dille erdoor.
  • Giet de saus over de haringen.
  • Garneren met ‘strepen‘ van fijngehakte ui en augurk.
  • Bereidingstijd: circa 30 minuten.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Herfstkost van Noorse witte heilbot
    Indiase garnalenballetjes
    Pakketjes met forel en venkel
    sinaasappelsaus
    Viscurry met zeewolf
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes