Was de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Maak ondertussen de kruidenolie.
Spoel de tijm en pluk de blaadjes van de stengel. Pers de look in de olijfolie, roer er de tijm en de gehakte peterselie onder en breng op smaak met peper en zout.
Pel de aardappelen en laat ze afkoelen. Pluk de blaadjes van de salietakjes, was ze en bet ze droog.
Snijd de aardappelen in schijfjes en schik ze dakpansgewijs in een schotel. Verdeel er de kruidenolie over.
Smelt een nootje boter en bak er de salieblaadjes krokant in. Laat ze even uitlekken op een velletje keukenpapier en schik ze op de aardappelen.
Tip: Voor een iets frissere smaak kunt u de aardappelsalade met enkele druppels citroensap besprenkelen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |