Kook 200 gr kipfilet in 3 dl water met 1 bouillontablet en 1 el bruine (of palm) suiker 30 minuten. En laat de kip in het vocht afkoelen. Kook 200 gr langkorrelrijst gaar in 4 dl water met 3 geplette kardamompitten, ½ gebroken kaneelstokje ( en 5 kerrieblaadjes) en laat het afkoelen.
Rooster in een (droog) verhitte koekepan 1 dl geraspte kokos tot het goudbruin is en schep het meteen uit de pan. Kook 100 gr diepvriesdoperwtjes net gaar en spoel ze koud. Klop 1 ei los en bak er een omelet van. Snijd de kip en de omelet in reepjes.
Halveer 2 ananasjes en snijd, met een grapefruitmes, het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees en dat van 1 mango in blokjes. Snijd 100 gr wortel in julienne-reepjes. Snipper 1 kleine rode peper, maar verwijder de zaadjes. Meng alles en roer er eventueel wat bouillon door, als het te droog is. Verdeel de salade over de ananashelften en serveer het zo.
Tip: Of snijd de ananasjes in kwarten, voor een bijzonder voorgerecht.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |