Grill de aubergineplakken goudbruin.
Bestrijk ze met olijfolie.
Verwarm de boer tot ca 100 Gr.C.
Laat hierin de aardappelplakjes in ca 12 minuten gaar worden.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Grill de vis, met vel omlaag, besprenkeld met olijfolie en citroensap en bestrooid met zout en peper in 5-7 minuten gaar.
Leg de aubergine in met folie beklede kopjes zo dat ze elkaar overlappen en over de rand hangen.
Leg er een laagje aardappelschijfjes in, druk licht aan en bestrooi met zout, peper en wat kruiden.
Leg hierop een vislaagje.
Herhaal nog tweemaal en eindig met aardappel.
Vouw de aubergine over de bovenkant en druk licht aan.
Dek af met iets zwaars.
Laat enkele uren, liefst een nacht, opstijven in de koelkast.
Pureer vlak voor het serveren de ingrediƫnten voor de tapenade, behalve eht zout.
Stort de kopjes.
Snij in plakjes en serveer met tapenade en zeezout.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |