Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Carpaccio di Cipriani

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten + rusttijd

Ingrediënten

100 gr ossenhaas per persoon
zout

sausje;
1-2 theel . worcestersaus
1 theel. citroensap
2 dl mayonaise
2-3 eetl. melk
zout en witte peper

Bereiden

Zet de borden die gebruikt worden om dit gerecht te serveren van te voren in de koelkast zodat ze koel zijn.

Roer de worcestersaus en het citroensap door de mayonaise en voeg zoveel melk toe dat de saus dik genoeg blijft om aan de achterkant van een lepel te bedekken.
Breng de saus op smeek met zout en peper en zo nodig nog wat worcestersaus en citroensap.
Zet de saus tot gebruik in de koelkast.

Verwijder alle vet en zenen van het vlees.
Snijd het goed gekoelde vlees met een scherp mes in zo’n dun mogelijke plakjes.
Verdeel de plakjes ossenhaas over een bord en bestrooi dit met wat zout.
Zet het bord minstens 5 minuten terug in de koelkast.

Haal de borden, het bord met het vlees en de saus uit de koelkast.
Verdeel de plakjes vlees over de borden, druppel de saus over het vlees en serveer direct.

Serveertip: Lekker met warm gebakken stukjes brood

Noot:
Het gerecht Di Cipriani bestaat uit dun gesneden vlees met een speciale saus.
Tijdens de historische tentoonstelling over de schilder Carpaccio in Venetië ( 1950) werd de naam echter gewijzigd in Carpaccio.
Carpaccio Di Cipriani is dus het originele ‘Carpaccio’ recept!

Bron/inzender: marionsrecepten.nl

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pasta met gegrilde courgette aubergine en paprika
Taartje van korstdeeg met geitenkaas
Timbaaltje van beenham in peterseliegelei
Gemengde salade
Paté en Croute

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes